Meedoen

Adoptie

Een koe adopteren kost € 50,- per jaar en doe je bij een van de 48 boerderijen van Adopteer een Koe. Deze boerderijen liggen verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd wel een boerderij bij jou in de buurt. Wel zo gemakkelijk als je je adoptiekoe wilt bezoeken.

Wat moet je doen?

Kies hier een boerderij die bij je past...omdat hij bij je in de buurt is, jouw favoriete ras er gehouden wordt óf dat de manier van bedrijfsvoeren je aanspreekt. Klik op het koe-ikoontje op de kaart voor informatie over de boer. Neem contact op met de boerderij van je keuze en maak een afspraak om kennis te maken en je eigen adoptiekoe of -kalf uit te kiezen.

Het is handig vooraf de adoptie-overeenkomst in te vullen en mee te nemen naar de afspraak.
De boer doet de rest van de administratie en zorgt ervoor dat de adoptie geregistreerd wordt in ons systeem. Vergeet niet een leuke naam voor je koe te bedenken.

Koe of kalfje cadeau geven

Wil je iemand voor een jaar een adoptiekoe cadeau doen, kies dan voor een:

Koedobon voor

Koedobon

Met de KOEDOBON geef je een heel bijzonder cadeau! Met deze bon ter waarde van € 50,- mag iemand zelf een adoptiekoe of -kalfje uitkiezen bij een boerderij die meedoet aan Adopteer een Koe. De ontvanger van de bon heeft dan gedurende 1 jaar een eigen adoptiekoe ! Na dat jaar kan hij of zij desgewenst de adoptie voortzetten en blijven bijdragen aan het welzijn van de koe.

De koedobon bestel je door op deze mail-link hierna te klikken: nimdanedel.[antispam].@adopteereenkoe.nl. Vermeld je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer en het aantal koedobonnen dat je wil bestellen. Je krijgt dan een bevestigingsmail met betaalinstructie.  Zodra het bedrag bij ons binnen is, krijg je de koedobon in een vrolijke geschenkenvelop thuisgestuurd.

Hoe word je adoptieboer?

Spreekt het je aan om mensen uit te nodigen op de boerderij en contact met de adoptievrienden te onderhouden? Lees dan in de licentieovereenkomst wat stichting Koevoet van je verwacht.
Stuur vervolgens een e-mail met informatie over je bedrijf,  je motivatie en je contactgegevens naar ofni.[antispam].@adopteereenkoe.nl. Een bestuurslid zal dan  contact met je opnemen.

 

Boerin Agnes uit boer zoekt vrouw in het theater!!

Melkveehouder Agnes Lensing – Van de Ven, beter bekend als Boerin Agnes, gaat vanaf eind oktober de theaters in.
Tijdens drie middagvoorstellingen vertelt ze haar persoonlijke verhaal samen met wetenschapper Peter Peters. „Het is voor boeren én niet-boeren.”

De boerin uit het Drentse Gasselternijveen had na de uitzending van het televisieprogramma Onze Boerderij duizenden reacties ontvangen. „Mensen zijn oprecht geïnteresseerd in het verhaal van onze sector. Maar boeren vertellen normaal niet zo snel hun eigen verhaal.
Als ik nu de kans krijg ben ik gek als ik het niet doe.”

Cabaret

Ze zal tijdens haar show spreken over haar jeugd, over hoe ze betrokken raakte bij het bedrijf, over haar verhuizing naar Drenthe en over de toekomst die ze ziet met haar man Albert en hun kinderen. Maar ook over de hobbels die de gehele sector op het moment tegenkomt, door wisselende regelgeving. Tussendoor zullen er ook kleine stukjes cabaret te horen zijn.
Daarnaast zal Peter Peters, hoogleraar nanobiologie aan de Universiteit Maastricht, vertellen over waarom hij de keuze maakte om het agrarisch bedrijf van zijn ouders niet over te nemen. Hij houdt zich bezig met de ontwikkelingen van verschillende ziektebeelden, waaronder MKZ.

Agnes en professor Peter Peters staan op zondag 28 oktober in theater Musis in Arnhem, op zondag 4 november in het Munttheater in Weert en op zondag 18 november in de Nieuwe Kolk in Assen. Tijdens deze avonden is ook het biografische inspiratieboekje van Agnes te koop.