Meedoen

Adoptie

Een koe adopteren kost € 50,- per jaar en doe je bij een van de 40 boerderijen van Adopteer een Koe. Deze boerderijen liggen verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd wel een boerderij bij jou in de buurt. Wel zo gemakkelijk als je je adoptiekoe wilt bezoeken.

Wat moet je doen?

Kies hier een boerderij die bij je past...omdat hij bij je in de buurt is, jouw favoriete ras er gehouden wordt óf dat de manier van bedrijfsvoeren je aanspreekt. Klik op het koe-ikoontje op de kaart voor informatie over de boer. Neem contact op met de boerderij van je keuze en maak een afspraak om kennis te maken en je eigen adoptiekoe of -kalf uit te kiezen.

Het is handig vooraf de adoptie-overeenkomst in te vullen en mee te nemen naar de afspraak.
De boer doet de rest van de administratie en zorgt ervoor dat de adoptie geregistreerd wordt in ons systeem. Vergeet niet een leuke naam voor je koe te bedenken.

Koe of kalfje cadeau geven

Wil je iemand voor een jaar een adoptiekoe cadeau doen, kies dan voor een:

 

Koedobon voor

Koedobon

Met de KOEDOBON geef je een heel bijzonder cadeau! Met deze bon ter waarde van € 50,- mag iemand zelf een adoptiekoe of -kalfje uitkiezen bij een boerderij die meedoet aan Adopteer een Koe. De ontvanger van de bon heeft dan gedurende 1 jaar een eigen adoptiekoe ! Na dat jaar kan hij of zij desgewenst de adoptie voortzetten en blijven bijdragen aan het welzijn van de koe.

De koedobon bestel je door op deze mail-link hierna te klikken: nimdanedel.[antispam].@adopteereenkoe.nl. Vermeld je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer en het aantal koedobonnen dat je wil bestellen. Je krijgt dan een bevestigingsmail met betaalinstructie.  Zodra het bedrag bij ons binnen is, krijg je de koedobon in een vrolijke geschenkenvelop thuisgestuurd.

Hoe word je adoptieboer?

Spreekt het je aan om mensen uit te nodigen op de boerderij en contact met de adoptievrienden te onderhouden? Lees dan in de licentieovereenkomst wat stichting Koevoet van je verwacht.
Stuur vervolgens een e-mail met informatie over je bedrijf,  je motivatie en je contactgegevens naar ofni.[antispam].@adopteereenkoe.nl. Een bestuurslid zal dan  contact met je opnemen.

 

Sprokkelmarkt in het
boerderijmuseum

 

Traditiegetrouw staat Boerderijmuseum
‘de Bovenstreek’ de laatste zaterdag van februari in het teken van de Sprokkelmarkt. Bezoekers kunnen dan o.a. diverse hapjes (boerengerechten) bij elkaar sprokkelen. Zoals balkenbrij volgens oma’s geheime recept of gebakken bloedworst met een stukje appel, zelfgemaakte advocaat, sapjes van een fruitkweker of kaas van de boerderij.

Bij het Boerderijmuseum wordt geprobeerd oude boerengebruiken, zoals Deernspinnige, in ere te houden. Vroeger kwamen tijdens de wintermaanden de dochters van de boeren bij elkaar rond het spinnewiel. Er werden dan allerlei nieuwtjes uitgewisseld en uiteindelijk kwamen de jongens met veel lawaai de boerderij binnen. In een grijs verleden werd er tijdens Deernspinnige ook wel geknuffeld met de meisjes.

De sprokkelmarkt is op 23 februari 2019

Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’

Bovenstraatweg 10A
8096 PE Oldebroek
Telefoon: 0525 – 63 1457

 

 

 

 

 

 

Beeld: Marianne Hoekstra
sonneclaer 2