images

Adopteer nu een koe!

    gratis tot 1 januari

 

 

 

 

       TIPS

Adoptie

Een koe adopteren kost € 50,- per jaar en doe je bij een van de 40 boerderijen van Adopteer een Koe. Deze boerderijen liggen verspreid door heel Nederland.
Zo is er altijd wel een boerderij bij jou in de buurt.
Wel zo gemakkelijk als je je adoptiekoe wilt bezoeken.

 

Wat moet je doen?

Kies hier een boerderij die bij je past...omdat hij bij je in de buurt is, jouw favoriete ras er gehouden wordt óf dat de manier van bedrijfsvoeren je aanspreekt.
Klik op het koe-ikoontje op de kaart voor informatie over de boer.
Neem contact op met de boerderij van je keuze en maak een afspraak om kennis te maken en je eigen adoptiekoe of -kalf uit te kiezen.

Het is handig vooraf de adoptie-overeenkomst in te vullen en mee te nemen naar de afspraak. De boer doet de rest van de administratie en zorgt ervoor dat de adoptie geregistreerd wordt in ons systeem.
Vergeet niet een leuke naam voor je koe te bedenken.

Koe of kalfje cadeau geven

Wil je iemand voor een jaar een adoptiekoe cadeau doen, kies dan voor een:

 

Koedobon voor

Koedobon

Met de KOEDOBON geef je een heel bijzonder cadeau! Met deze bon ter waarde van
€ 50,- mag iemand zelf een adoptiekoe of -kalfje uitkiezen bij een boerderij die meedoet aan Adopteer een Koe. De ontvanger van de bon heeft dan gedurende 1 jaar een eigen adoptiekoe ! Na dat jaar kan hij of zij desgewenst de adoptie voortzetten en blijven bijdragen aan het welzijn van de koe.

De koedobon bestel je door op deze mail-link hierna te klikken: nimdanedel.[antispam].@adopteereenkoe.nl. Vermeld je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer en het aantal koedobonnen dat je wil bestellen. Je krijgt dan een bevestigingsmail met betaalinstructie.  Zodra het bedrag bij ons binnen is, krijg je de koedobon in een vrolijke geschenkenvelop thuisgestuurd.

 

Hoe word je adoptieboer?

Spreekt het je aan om mensen uit te nodigen op de boerderij en contact met de adoptievrienden te onderhouden?
Lees dan in de licentieovereenkomst wat stichting Koevoet van je verwacht.
Stuur vervolgens een e-mail met informatie over je bedrijf,  je motivatie en je contactgegevens naar ofni.[antispam].@adopteereenkoe.nl. Een bestuurslid zal dan contact met je opnemen.

 

 

LEUK

Nieuwe adoptieboerderij ‘Heihoeve’

Even voorstellen:
Wij zijn Pauline en Louis de Groot van Heihoeve BV
en ons bedrijf staat in Giessenburg, Zuid-Holland.
Wij zijn een gangbaar melkveehouderijbedrijf met 285 melkkoeien en 160 stuks jongvee.

Onze koeien lopen in de zomer periode buiten. 
Ook het jongvee gaat naar buiten, maar iets later in het seizoen. 
Om al het voer te kunnen verzorgen hebben we 165 ha land, waarvan het overgrote deel grasland is. In juni 2018 zijn we bij adopteer een koe gekomen. Ik heb jaren op het VMBO dierhouderij-lessen gegeven en vind het erg belangrijk om te laten zien wat er nu gebeurt op een boerderij. 

Zeker nu de agrariërs vaker negatief in het nieuws komen 
vind ik het belangrijk om  mensen op de boerderij te krijgen, 
dat is ook de grootste motivatie om aan AEK mee te doen. 
En natuurlijk om te laten zien dat koeien fantastische dieren zijn.

Inmiddels zijn  er 11 dieren bij ons geadopteerd, veel van deze mensen zijn gekomen omdat ik in de krant heb gestaan en op RTV-Rijnmond ben geweest.  Ik hoop dat er nog meer vrienden bij zullen komen. 

Elke vriend krijgt eenmalig een keer een “melkexperience” aangeboden, dat wil zeggen dat ze een middagje met mij mee mogen met koeien halen/kalfjes voeren en dan mee de melkstal in om te melken.