Wie zijn wij.....

Adopteer een Koe is een programma van Stichting Koevoet.

Als je een koe adopteert krijg je een direct contact met jouw boer.
Ook lees je in het Nieuws  van de Boeren meer over boeren en het boerenleven. Wij vinden het contact van boer en burger erg belangrijk.
Naar onze overtuiging draagt dit bij aan wederzijds begrip en bewustzijn. (boer-burger verbinding)

De boerderijen die bij Adopteer een Koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers op hun erf.
Zij vertellen graag over hun dieren, hun bedrijf, hun manier van boeren en
hun producten.

Voor jullie, als burgers betekent dit vaak (her-)ontdekken van hoe leuk en
leerzaam het op de boerderij is en hoe waardevol het is om kinderen met dieren in aanraking te brengen en ze te leren waar onze zuivel en ons vlees écht vandaan komen. Lees verder…

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: Frits Cramer
Coverkoeien 56
de-zon

De zomer van dekstier Guus....

 

Onze dekstier Guus heeft eindelijk “het licht gezien” en hij loopt nu (pas) bij de koeien. Na vele mislukte pogingen om hem in het vanghok te krijgen hadden we een andere tactiek verzonnen. We meerden de pont af vlakbij de plaats waar de ossen en Guus liepen te grazen. Jan sjouwde een aantal hekken op de kant en lokte de dieren met brokjes. Volgens hem zou de stier zo aan boord lopen want hij dacht dat hij het wel “gezien zou hebben bij al die mannen” en dat hij door zou hebben dat het elders veel gezelliger zou zijn. Maar dat viel vies tegen.

De week erop hebben we een volgende poging gedaan, we hadden Schotse Hooglander koeien aan boord waarvan er zelfs één tochtig was. Maar zelfs dat kon hem niet overhalen om aan boord te stappen. Vanwege het warme, zonnige weer en de vele huurbootjes met uitbundige mensen gaf Jan hem nog één kans. Als het dan niet lukte zou hij de jonge dekstier Pim bij de koeien doen en zou Guus rechtstreeks naar het slachthuis vertrekken.

Maar gisteren hebben we de ossen en stier Guus kunnen vangen en hebben we Guus overgevaren naar de polders Lepelaar en De Plomp. Hij zal er geen spijt van hebben want er liepen 39 koeien op hem te wachten. We willen hem 6 weken bij de koeien laten lopen om volgend jaar de afkalftijd te verkorten.

Zou het dekstier Guus gelukt zijn?

 

Biesboschhoeve in Drimmelen.