Wie zijn wij.....

Adopteer een Koe is een programma van Stichting Koevoet.

Als je een koe adopteert krijg je een direct contact met jouw boer.
Ook lees je in het Nieuws  van de Boeren meer over boeren en het boerenleven. Wij vinden het contact van boer en burger erg belangrijk.
Naar onze overtuiging draagt dit bij aan wederzijds begrip en bewustzijn. (boer-burger verbinding)

De boerderijen die bij Adopteer een Koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers op hun erf.
Zij vertellen graag over hun dieren, hun bedrijf, hun manier van boeren en
hun producten.

Voor jullie, als burgers betekent dit vaak (her-)ontdekken van hoe leuk en
leerzaam het op de boerderij is en hoe waardevol het is om kinderen met dieren in aanraking te brengen en ze te leren waar onze zuivel en ons vlees écht vandaan komen. Lees verder…

 

 

 

 

Beeld: Frits Cramer
Coverkoeien 56

Koeiendans Hoeve Ravenstein

Beeldmatriaal: Big Sven


 

 

 

 

 

 

 

de-zon

Nieuws van Boerderij Hartstocht

Het was weer een drukte van belang op de boerderie vanaf het voorjaar tot en met de dag van vandaag. De hitte en de droogte vielen deze zomer niet mee voor mens en dier. Moesten we deze zomer de koeien regelmatig terug jagen richting het weiland, momenteel is ’t het gelukkig het tegenovergestelde.
Ze genieten nu nog heerlijk van de laatste zonnestralen en het eindelijk weer groene smakelijke gras, dus er is totaal geen haast om naar de stal te komen. Beter!

Zodra de koeien de wei ingaan begint het patroon van gras oogsten, maaien in de parken rondom Amsterdam, vee rijden naar diverse natuurterreinen, het omzetten van de grote composthoop en het brengen van compost naar diverse moestuinen rondom en in Amsterdam.
Het ontvangst van een 30 tal schoolklassen, extra medewerkers aan tafel voor de koek en zopie, het ontvangen van gasten in de airbnb tiny houses, het twee maal per dag ophalen van de koeien en tenslotte ook bouw-werkzaamheden de afgelopen 3 weken met 2 nieuwe daken op de koeienstallen.

Eindelijk is het asbest dak van de houten stal gesaneerd en is er een nieuwe (tweedehands) stalen constructie over de stal heen gebouwd met een nieuw dak, waarop weer zonnepanelen geplaatst moeten worden. Dit betekent voor de koeien meer ventilatie en meer licht. Uw bijdrage is dus gebruikt voor de bouw van deze nieuwe lichte luchtige constructie, waarvoor onze dank en ook van uw koeien.


Sommigen van u zien we in het weekend wel eens gezellig aankomen, dus mocht u óók een keer willen kijken naar alle vernieuwingen, kom gerust het erf op rijden, op de zaterdagen zijn we sowieso altijd thuis voor boerenproat.
En anders zien we elkaar in 2023 weer bij de koeiendans of wordt u gewoon weer op de hoogte gehouden via de mail.
Nogmaals dank voor uw support en een loeiende groet van de gehele veestapel én Henk Wilma Tim Evita Remy en Daniël den Hartog (en hun lovers).