INFORMATIE

Waarom

Het adoptiegeld gaat voor 80% direct naar de boer. De boer besteedt dit geld aan doelen die direct of indirect het welzijn van de adoptiekoeien ten goede komen en die niet uit de normale bedrijfsvoering zouden zijn betaald. Dit is vastgelegd in de licentie-overeenkomst die de adoptieboeren met Stichting Koevoet zijn aangegaan. De stichting controleert jaarlijks waar de boeren het adoptiegeld aan hebben besteed en publiceert de resultaten in de nieuwsbrief de Koevoet.

Voorbeelden van besteding van het adoptiegeld zijn:

  • Aanschaf van roterende koeienborstels
  • Aanschaf extra drinkbakken
  • Plaatsen van veiligheidshek
  • Educatie van schoolklassen
  • Innovatieprojecten

De resterende 20% is voor Stichting Koevoet. Hiervan worden kosten voor communicatie, promotie en administratie betaald. Het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers die slechts gemaakte onkosten vergoed krijgen.

Foto: Biesboschhoeve
biesboschhoeve-img-2226

Wat krijg je er voor terug?

Adopteren van een koe of kalfje is leuk en leerzaam voor jou en / of voor je (klein-)kind. De boerderij houdt 1 a 2 x per jaar een open dag voor de adoptievrienden. Je maakt kennis met de andere adoptievrienden, beleeft de boerderij en natuurlijk volg je zo de ontwikkeling van je eigen adoptiekoe. Van Stichting Koevoet krijg je 3 x jaar een nieuwsbrief: De Koevoet. Bij sommige boerderijen mag je ook komen eten tussen de koeien of mee helpen met melken. Dit is per boerderij verschillend en dat spreek je samen af.

 

Uit een eerdere nieuwsbrief:

Ruben en opa Peter (foto: Peter Forsthövel)
Ruben en Peter

Het begon allemaal ruim twee jaar geleden: Ruben kreeg voor zijn vijfde verjaardag een kalfje cadeau van zijn opa, geadopteerd bij Boerderij ‘t Spant van Joost en Liesbeth Samsom in Wilnis. Het was een meisje, dus hij kon haar moeilijk Ruben noemen.

Het werd dus Ruby, maar die bestond al op de boerderij en aan Ruby 2 doen ze daar niet. Zo werd het dan Ruby Mila, waarmee Rubens broer Milan ook werd vernoemd.

Ruben kon zijn kalfje – en later koetje – voorspoedig zien opgroeien op de boerderij tijdens de open dagen in voor- en najaar. Enkele maanden geleden heeft ze zelfs gekalfd, wat Liesbeth hem direct met een leuke foto liet weten.

Rubens triomf

Voor Ruben staat het vast dat Ruby Mila hem altijd herkent als hij haar opzoekt, want als hij haar roept, komt ze steeds gras eten uit zijn hand. Het beste bewijs daarvoor werd een paar weken geleden geleverd toen Ruben met zijn opa de boerderij bezocht. De boer en boerin waren op dat moment niet thuis, maar Ruben mocht overal kijken om zijn koe te zoeken....

Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief.