Over ons

Waarom

Het adoptiegeld gaat voor 80% direct naar de boer. De boer besteedt dit geld aan doelen die direct of indirect het welzijn van de adoptiekoeien ten goede komen en die niet uit de normale bedrijfsvoering zouden zijn betaald. Dit is vastgelegd in de licentie-overeenkomst die de adoptieboeren met Stichting Koevoet zijn aangegaan. De stichting controleert jaarlijks waar de boeren het adoptiegeld aan hebben besteed en publiceert de resultaten in de nieuwsbrief de Koevoet.

 

Voorbeelden van besteding van het adoptiegeld zijn:

  • Aanschaf van roterende koeienborstels
  • Aanschaf extra drinkbakken
  • Plaatsen van veiligheidshek
  • Educatie van schoolklassen
  • Innovatieprojecten

 

De resterende 20% is voor Stichting Koevoet. Hiervan worden kosten voor communicatie, promotie en administratie betaald. Het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers die slechts gemaakte onkosten vergoed krijgen.

 

Foto: Biesboschhoeve
biesboschhoeve-img-2226


Wat krijg je er voor terug?

Adopteren van een koe of kalfje is leuk en leerzaam voor jou en / of voor je (klein-)kind.
De boerderij houdt 1 a 2 x per jaar een open dag voor de adoptievrienden.  Je maakt kennis met de andere adoptievrienden, beleeft de boerderij en natuurlijk volg je zo de ontwikkeling van je eigen adoptiekoe.
Van Stichting Koevoet krijg je af en toe
een e-mail met nieuws van de boeren. 
Bij sommige boerderijen mag je ook komen eten tussen de koeien of mee helpen met melken.  Dit is per boerderij verschillend en dat spreek je samen af.