Adopteer een Koe is een programma van Stichting Koevoet.
Door het adopteren van een koe komen boeren en burgers met elkaar in contact. Naar onze overtuiging draagt deze verbinding bij aan wederzijds begrip en bewustzijn.
De boerderijen die bij Adopteer een Koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers op hun erf.
Zij vertellen graag over hun dieren, hun bedrijf en hun producten.

Voor de burgers betekent dit vaak (her-)ontdekken van hoe leuk en leerzaam het op de boerderij is en hoe waardevol het is om kinderen met dieren in aanraking te brengen en ze te leren waar onze zuivel en ons vlees écht vandaan komen. Lees verder…

Wie zijn wij?

Stippel hor
Beeld: Marianne Hoekstra
Boerderij Hazenveld koe

En adopteer een koe!

Door een koe te adopteren draag je bij aan het dierenwelzijn en krijg je meer begrip voor wat er bij de veehouderij allemaal komt kijken. Meedoen kan op verschillende manieren. Lees verder…

Doemee

 

 

  

Iedereen aan de boerderijmelk?

Boerderijmelk kan een positief effect hebben op het afweeersysteem bij kinderen. Dit staat beschreven in het blad Longwijzer van het Longfonds.

Kinderen hebben veel vaker astma en allergieën dan vroeger maar wat deden ze vroeger dan anders?  Een belangrijk verschil dat de onderzoekers vonden is dat jonge kinderen die opgroeiden op kleine familieboerderijen melk dronken zo uit de koe. In deze verse melk zitten allerlei bacteriën die er bij supermarktmelk uitgehaald zijn.
Dit lijkt logisch, omdat veel van deze bacteriën ons ziek kunnen maken. 
Helaas gaan er ook een paar goede bacteriën verloren.
Deze kunnnen een goede invloed hebben op ons afweersysteem.
En daarin ligt hopelijk de oplossing voor het voorkomen van onder andere astma.

naamloos-1