Ter gelegenheid van de presentatie van het boek De Melkfabriek van Sofie van den Enk en Eva Munnik heeft de Stichting Koevoet aan 7 BN-ers ieder een adoptiekoe voor een jaar ter beschikking gesteld.
Kijk voor meer foto's, meer informatie en het laatste nieuws op onze Facebookpagina.
In onze nieuwsbrief De Koevoet schrijven we over allerlei koe-gerelateerde onderwerpen als bijvoorbeeld:
De koe wordt gewaardeerd vanwege het product dat zij ons levert: koemelk. Ze voorziet ons van het wolkje in de koffie, de yoghurt bij het ontbijt en de slagroom op de taart.
Maar waar smaakt koemelk eigenlijk naar? En smaakt alle koemelk hetzelfde? In deze editie van Koeien & Kunst een onderzoek naar de smaak van melk en de kunst van het proeven.
Afgelopen zomer heeft het AEK-bestuur alle 45 aangesloten boerenbedrijven langs de meetlat gelegd. We hebben gekeken naar aspecten als duurzaamheid, informatie over de besteding van de adoptiegelden, communicatie - naar de stichting en naar de vrienden -, activiteiten voor de vrienden en de mate van bijdragen aan de doelstelling